Vrijwillige coördinator regio Hageland.

Featured

Voor onze werking in de regio Hageland zijn we op zoek naar vrijwillige coördinator die in de buurt van Aarschot of Diest wonen.

Spreekt onze doelgroep je aan?  Beschik je over organisatietalent en communicatievaardigheden? Kan je mensen motiveren en heb je wat vrije tijd? Dan ben je misschien de geknipte kandidaat!

Het takenpakket is heel afwisselend: vrijwilligers zoeken en begeleiden; intakegesprekken houden bij leerlingen thuis, lesgever en leerling samenbrengen; lessen opvolgen, een beetje administratie verrichten.

We betalen de onkosten terug die je maakt tijdens je werk voor ons. Daarnaast ben je als vrijwilliger verzekerd tegen lichamelijke ongevallen, burgerlijke aansprakelijkheid en rechtsbijstand. Verder bieden we je twee leermomenten per jaar aan, samen met de andere coördinatoren en assistenten.Meer weten?

Contacteer coördinator José Adams voor meer informatie via 016 58 04 58 of via jose.adams@telenet.be.

Voor een uitgebreide functie-omschrijving kan je ook terecht bij het secretariaat.

Tijdschrift september

Een groep vrijwilligers van regio Limburg volgde eind vorig jaar en begin dit jaar een seminarie van prof Dr. Van Steenkiste over het motiveren van leerlingen. Een betere motivatie heeft een dubbel positief effect: een gemotiveerde leerling behaalt betere resultaten en motiveert hierdoor ook de vrijwilliger. In het Auxiliatijdschrift van september kan u de samengevatte inhoud van dit seminarie ontdekken, samen met de tips van de vrijwilligers van regio Limburg!

Verder stelt de nieuwe secretariaatsmedewerkster van Auxilia, Martine Feyen, zich aan u voor.

Tot slot leest u meer over immersie-onderwijs, een onderwijsvorm waarbij vakken in een andere taal worden gegeven: vanaf dit jaar ook in Vlaanderen!

Tijdschrift maart

In het Auxiliatijdschrift van maart komen verschillende verhalen aan bod van de werking in de regio Leuven, waar twee derde van de begeleidingen als doel heeft steun te bieden bij het aanleren van het Nederlands, vooral bij anderstalige nieuwkomers. Zo leest u onder meer over de geslaagde inburgering van een Burundese familie in Herent en hoe een Syrische jongen (met Aramees als moedertaal) het Nederlands leert.

Verder ontdekt u ook de vertaling van een Russisch gedicht van Boris Pasternak.

Tot slot een tip: de website www.nederlandslezen.be verzamelt info over boeken in eenvoudig Nederlands. De website is bedoeld voor cursisten uit de basiseducatie en volwassenenonderwijs, en dus ook voor onze volwassen leerlingen die Nederlands leren.

Nieuwe website

Vijf studentes van de opleiding ‘meertalige professionele communicatie’ aan de Universiteit Antwerpen werkten vorig academiejaar aan een communicatiestrategie voor Auxilia. Het resultaat was een bundel met aanbevelingen en tips voor de toekomst.

Studenten UA

We gingen aan de slag met hun bevindingen en een vernieuwde Auxilia-website is één van de eerste resultaten. Ook een opfrissing van onze folders en brochures staat nog op het programma.

Vinden jullie deze nieuwe look geslaagd?