Vrijwillige lesgevers gezocht voor het Waasland.

Vrijwillige lesgevers gezocht omgeving St-Niklaas, Stekene, Lokeren, Belsele, Rupelmonde, Kruibeke Temse en Zele.
 
Je wil iemand helpen. Je wil een positieve bijdrage leveren aan onze maatschappij. Onderwijs is dé stapsteen om mensen een beter toekomstperspectief te geven. Als Auxilia-vrijwilliger kan je hiervoor werkelijk iets doen: je helpt iemand om iets te leren, het huiswerk te maken, een vak beter onder de knie te krijgen… En je krijgt er heel veel waardering voor terug.
Als Auxilia-vrijwilliger timmer je niet alleen aan de weg. Je maakt deel uit van een dynamische groep gelijkgezinde vrijwilligers. Iedereen werkt daarin volgens de eigen capaciteiten en interesses.
De kandidaat-vrijwilliger doorloopt een korte aannemingsprocedure: een intakegesprek door de regio-coördinator, en het overlopen en ondertekenen van een overeenkomst.
De vrijwilliger is verzekerd en ontvangt een verplaatsingsvergoeding. Een vrijwilligersvergoeding is niet voorzien.
Jaarlijks organiseert Auxilia een drietal bijeenkomsten. Dan is er gelegenheid om ervaringen uit te wisselen. Regelmatig wordt dan ook een deskundige uitgenodigd om ons blikveld te verscherpen en te verruimen. Daarnaast is er de kans om bijkomende vormingsmomenten te volgen.
 
Voel jij je aangesproken? Neem dan contact op met het secretariaat van Auxilia vzw. 03 226 25 41 of info@auxilia-vlaanderen.be

 

Vrijwillige assistenten gezocht voor onze regio Waasland.

Zoek jij een toffe uitdaging en doe je graag licht administratief werk dan hebben wij voor jou de geschikte vrijwilliger job

Auxilia is een vrijwilligersorganisatie die het recht op onderwijs en vorming voor iedereen wil verdedigen. Vrijwillige lesgevers engageren zich om  kansarme kinderen te helpen met de vakken waarmee zij het op school moeilijk hebben.
Wat verwachten we?

Leg je vlot contacten, werk je georganiseerd en heb je voldoende vrije tijd? Tijdens huisbezoeken leer je leerlingen kennen. Je bekijkt hun lesaanvraag, zoekt geschikte vrijwilligers en onderhoudt contacten met de schoolleerkracht. Je overlegt met de regio assistent, organiseert  samen twee keer per jaar vergaderingen met de vrijwilligers en maakt Auxilia bekend in je regio. De administratie die hierbij komt kijken is voor jou geen probleem.

 

Je werkt van thuis uit, maar doet ook huisbezoeken aan leerlingen en vrijwilligers. Een auto is dus noodzakelijk. Als tijdsinvestering mag je rekenen op één tot twee dagen per week.

Wat bieden wij jou?

Je bouwt je netwerk in je regio verder uit en helpt mensen aan meer kansen. Je start als coördinator. Het secretariaat staat garant voor een goede begeleiding.

We betalen de onkosten terug die je maakt tijdens je werk voor ons. Daarnaast ben je als vrijwilliger verzekerd tegen lichamelijke ongevallen, burgerlijke aansprakelijkheid en rechtsbijstand. Verder bieden we je twee leermomenten per jaar aan, samen met de andere coördinatoren en assistenten.

Meer weten?

Contacteer het secretariaat voor meer informatie via 03 226 25 41 of stuur een mailtje naar info@auxilia-vlaanderen.be

 

Vrijwillige lesgevers gezocht voor regio Antwerpen, regio Mechelen en regio Lier.

Help je graag andere mensen? Geef je graag je kennis door? Heb je wat tijd over?  Dan ben jij misschien de ideale vrijwilliger voor Auxilia!

Auxilia is een vrijwilligersorganisatie die bijles geeft aan kansarme kinderen, jongeren en volwassenen. Iedereen die in het gewone onderwijs niet de nodige steun krijgt, kan bij ons komen aan kloppen. Zo hopen we hun slaagkans in de samenleving te vergroten.

Als vrijwilliger ga je 1 à 2 uur per week langs bij de leerling thuis en help je hen met een specifiek leerprobleem.

Je hoeft geen professionele leerkracht te zijn. Enthousiasme en de zin om erin te vliegen zijn het belangrijkste!

voel jij je aangesproken?
Contact: Secretariaat Auxilia vzw, 03 226 25 41 of info@auxilia-vlaanderen.be

 

Vrijwillige coördinator en regio assistent Mechelen.

Auxilia is een vrijwilligersorganisatie die het recht op onderwijs en vorming voor iedereen wil verdedigen. Vrijwillige lesgevers engageren zich om de situatie van personen met “beperkter mogelijkheden” te verbeteren.
Onze werking steunt op 14 regionale vrijwilligerskernen, verspreid over gans Vlaanderen, die plaatselijk de coördinatie van vraag en aanbod verzorgen. Zij krijgen ondersteuning vanuit het secretariaat te Antwerpen.
Om de werking van de regio Mechelen mee te ondersteunen is de regiocoördinator dringend op zoek naar een assistent.
Ben je op zoek naar een zinvolle vrijetijdsbesteding die je voldoening geeft en waar een goed contact met mensen belangrijk is, dan is dit voor jou een geschikte uitdaging.
Een pedagogisch diploma is niet vereist, maar een goede kennis van de onderwijswereld is zeker een pluspunt.
Je taak bestaat uit administratief werk van thuis uit, maar ook bezoeken aan kandidaat leerlingen, scholen en andere hulporganisaties behoren tot uw taken.
Indien u bovendien woonachtig bent in Mechelen of randgemeenten, over een wagen beschikt en u zich een halve dag per week kunt vrijmaken dan bent u de persoon die wij zoeken.
Voor meer informatie kan je terecht op het secretariaat, 03 226 25 41, martine.feyen@auxilia-vlaanderen.be

Vrijwillige lesgevers omgeving Schoten en Merksem.

Geef je graag jouw kennis door aan anderen? Ga je graag met mensen om? Kan je je 1 à 2 uur in de week vrij maken? Wil je je tijd graag op een aangename manier besteden? Dan is dit misschien voor jou! Auxilia VZW zoekt vrijwillige lesgevers in de omgeving van Schoten en Merksem. Auxilia biedt individuele bijles aan kansarmen, die willen, maar om de één of andere reden niet kunnen leren. Wil je je kennis doorgeven aan kinderen uit de lagere of de middelbare school die het moeilijk hebben?  Of geef je liever les aan volwassen? De vraag naar vrijwillige lesgevers is groot. Als vrijwillige lesgevers ga je 1 à 2 uur per week langs bij de leerling thuis om hem te  helpen met zijn specifieke leervraag. Samen gaan jullie op zoek naar een leermethode waar jullie beiden goed bij voelen. Zowel voor de leerling als voor de vrijwilliger is dit vaak een zeer leerrijke en aangename ervaring. Wil je hier graag meer over weten, aarzel niet om ons te mailen op auxilia.noord@gmail.com Of bel Hilde Lambeir: 0476 38 54 61 Zij zal je graag meer uitleg geven. Auxlilia Vlaanderen bestaat bijna 80 jaar.
www.auxilia-vlaanderen.be

Met vriendelijke groeten,
Hilde Lambeir

Vrijwillige lesgevers in heel Vlaanderen

We zijn altijd op zoek naar vrijwillige lesgevers.

Ga je graag met mensen om, ben je enthousiast en kan je je inleven in de situatie van een kansarme leerling? Je hebt slechts een tweetal uur vrije tijd per week nodig om iemand verder te helpen. Welk vak je wil geven, kies je zelf. Dit kan gaan van Nederlands, wetenschappen en wiskunde tot meer creatieve vakken.

Meld je aan en dan bekijken we samen welke leerlingen behoefte hebben aan jouw kennis.

Vrijwillige assistent voor Beveren, Lokeren of Dendermonde

Voor onze werking in de regio Waasland zijn we op zoek naar een vrijwillige regioassistent.

Wat verwachten we?

Leg je vlot contacten, werk je georganiseerd en heb je voldoende vrije tijd? Tijdens huisbezoeken leer je leerlingen kennen. Je bekijkt hun lesaanvraag, zoekt geschikte vrijwilligers en onderhoudt contacten met de schoolleerkracht. Je overlegt met de regioassistent, organiseert twee keer per jaar vergaderingen met de vrijwilligers en maakt Auxilia bekend in je regio. De administratie die hierbij komt kijken is voor jou geen probleem.

Je werkt van thuis uit, maar doet ook huisbezoeken aan leerlingen en vrijwilligers. Een auto is dus noodzakelijk. Als tijdsinvestering mag je rekenen op één tot twee dagen per week.

Wat bieden wij jou?

Je bouwt je netwerk in je regio verder uit en helpt mensen aan meer kansen. Je start als assistent in een team met de coördinator.

We betalen de onkosten terug die je maakt tijdens je werk voor ons. Daarnaast ben je als vrijwilliger verzekerd tegen lichamelijke ongevallen, burgerlijke aansprakelijkheid en rechtsbijstand. Verder bieden we je twee leermomenten per jaar aan, samen met de andere coördinatoren en assistenten.

Meer weten?

Contacteer het secretariaat voor meer informatie via 03 226 25 41 of stuur een mailtje naar info@auxilia-vlaanderen.be.