Vrijwillige assistenten gezocht voor regio Kortrijk en omgeving.

Zoek jij een toffe uitdaging en doe je graag licht administratief werk dan hebben wij voor jou de geschikte vrijwilliger job.

Auxilia is een vrijwilligersorganisatie die het recht op onderwijs en vorming voor iedereen wil verdedigen. Vrijwillige lesgevers engageren zich om kinderen te helpen met de vakken waarmee zij het opschool moeilijk hebben.

Wat verwachten we van de assistent coördinator?

Leg je vlot contacten, werk je georganiseerd en heb je voldoende vrije tijd? Tijdens huisbezoeken leer je leerlingen kennen. Je bekijkt hun lesaanvraag, zoekt geschikte vrijwilligers en onderhoudt contacten met de schoolleerkracht. Je overlegt met de regio coördinator, organiseert samen  twee keer per jaar vergaderingen met de vrijwilligers en maakt Auxilia bekend in je regio. De administratie die hierbij komt kijken is voor jou geen probleem.

Je werkt van thuis uit, maar doet ook huisbezoeken aan leerlingen en vrijwilligers. Een auto is dus noodzakelijk. Als tijdsinvestering mag je rekenen op één tot twee dagen per week.

Wat bieden wij jou?

Je bouwt je netwerk in je regio verder uit en helpt mensen aan meer kansen.

We betalen de onkosten terug die je maakt tijdens je werk voor ons. Daarnaast ben je als vrijwilliger verzekerd tegen lichamelijke ongevallen, burgerlijke aansprakelijkheid en rechtsbijstand. Verder bieden we je twee leermomenten per jaar aan, samen met de andere coördinatoren en assistenten.

 

Meer weten?

 

Contacteer het secretariaat voor meer informatie via 03 226 25 41 of stuur een mailtje naar info@auxilia-vlaanderen.be

 

Tijdschrift maart

In het Auxiliatijdschrift van maart komen verschillende verhalen aan bod van de werking in de regio Leuven, waar twee derde van de begeleidingen als doel heeft steun te bieden bij het aanleren van het Nederlands, vooral bij anderstalige nieuwkomers. Zo leest u onder meer over de geslaagde inburgering van een Burundese familie in Herent en hoe een Syrische jongen (met Aramees als moedertaal) het Nederlands leert.

Verder ontdekt u ook de vertaling van een Russisch gedicht van Boris Pasternak.

Tot slot een tip: de website www.nederlandslezen.be verzamelt info over boeken in eenvoudig Nederlands. De website is bedoeld voor cursisten uit de basiseducatie en volwassenenonderwijs, en dus ook voor onze volwassen leerlingen die Nederlands leren.

Nieuwe website

Vijf studentes van de opleiding ‘meertalige professionele communicatie’ aan de Universiteit Antwerpen werkten vorig academiejaar aan een communicatiestrategie voor Auxilia. Het resultaat was een bundel met aanbevelingen en tips voor de toekomst.

Studenten UA

We gingen aan de slag met hun bevindingen en een vernieuwde Auxilia-website is één van de eerste resultaten. Ook een opfrissing van onze folders en brochures staat nog op het programma.

Vinden jullie deze nieuwe look geslaagd?